Ek bilgi
Boyut | 650 gr |
---|
120,00₺
KOZALAK ÖZÜ
Türkiye’de ilk özel ormancılığın başladığı yer olan Çal, zengin bir çam ağacı potansiyeline sahiptir. Çallı kadınlar, çam ağaçlarının kozaklarından Kozalak özünü elde ederler. Kozamlar su içinde kaynamaya bırakılır. Kozaklar, odun ateşinde 3 saat boyunca kaynar. Kaynama işleminin ardından bal ve hurma takviyesi yapılır.
Elde edilen kozalak özü, kaynama işleminin ardından soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra cam kavanozlara 700g olarak konur. İnsan sağlığına çok yararı vardır. Vücudun direncini arttırır, hastalıklara karşı korur. Akciğeri temizler. Siparişleriniz 48 saat için de kargoya verilir.
9 adet stokta
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.