ANDIZ PEKMEZİ
Andız ağacı, Çal’ın tepe bölgelerinde ve yamaçlarda yetişir. Andız ağacının kozalakları toplanır, içinden meyveler çıkartılır. 2 gün boyunca kurumaya bırakılır. Meyveler ezildikten sonra kazanlar içinde kaynamaya bırakılır. Kaynama işleminin ardından meyvenin posası çıkartılır ve suyu süzülür. Süzülen su bir kez daha kaynamaya bırakılır. Böylelikle pekmez elde edilir.
Her pekmez türü gibi andız pekmezinin de sağlığa yararı çoktur. Kan yapıcı ve kan temizleyici özelliği vardır. Kalbi korur. Andız pekmezi siparişleriniz 700 g’dır. Cam kavanozlar için de satışı yapılır. Siparişleriniz 48 saat içinde kargoya verilir.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.