Mevsiminde hasat edilen sarımsaklardan elde edilen sarımsak turşusu yapımında tuz, elma sirkesi, su, kullanılır. Antibiyotik deposu olarak bilinen sarımsak turşusunun insan sağlığına çok yararları vardır.
Çallı kadınlar tarafından geleneksel yöntemlerle yapılan turşularımız cam kavanozlar içinde satılır. Sarımsak turşusu 350g’dır. Siparişleriniz 48 saat için de kargoya verilir.
Ev makarnası ismiyle de bulunan erişte, yılın her döneminde Çal’ın üretken kadınları tarafından üretilmektedir. Buğday unu, yumurta ve sebze püreleri kullanılarak yapılan erişte, pişirildikten sonra kesimi yapılır ve tüketilmeye hazır hale gelir. Yeşil erişte(ıspanak),kırmızı erişte(pancar),sarı eriştede(havuç)püreleri kullanılarak yapılır. Gönül rahatlığıyla çocuklarınız için kullanabilirsiniz. Çal’ın bereketli topraklarında yetişen buğdaylardan elde edilen Çal Eriştesi, kolestrolü düzenler. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Eklemleri ve kemikleri güçlendirdiği bilinmektedir.
Çal Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından üretilen erişte, 500 gramlık paket için de siz tüketicilere ulaştırılmaktadır. Siparişleriniz alındığında 48 saat için de kargoya verilir.
Çal bölgesinin zengin ağaç ve bitki örtüsü türlerinden arıların elde ettiği bal süzülerek, süzme bal elde edilmektedir. Bilindiği gibi süzme balın insan sağlığına yararları saymakla bitmez. Uykusuzluk, astım, bronşit gibi çok çok rahatsızlığa iyi gelir. Enerji deposudur. Sporcular ve çocuklar başta olmak üzere her kişinin tüketmesi tavsiye edilir.
Çal bölgesinde üretilen ballardan elde edilen süzme bal, Çal Kadın Kooperatifi üyeleri tarafından cam kavanozlar içine konur ve satışa-tüketime hazır hale getirilir. Siparişleriniz 48 saat için de kargoya verilir.
TAHİN Çal’ın bereketli topraklarında bol miktarda susam da yetişir. Oldukça yoğun olarak kullanılan tahin, susamdan elde edilir. Susam ezilir ve bazı işlemlerden geçirilir. Susam tavada önce kavrulur. Kavrulan susam, soğuduktan sonra çekilir. Tahin kıvamı elde edilinceye kadar kavanoz içinde 10 gün boyunca serin bir ortam ya da buzdolabında bekletilir. Tahinin insan sağlığına çok yararı vardır. Kalp sağlığını korur, beyni güçlendirir. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında eyer alan tahin, Çallı kadınlar tarafından yüzde yüz organik ve doğal ortamda yapılır. Tahinlerimiz cam kavanozlar içinde 300 g olarak satılır. Çal Kadın Kooperatifine vereceğiniz siparişler 48 saat için de kargoya teslim edilir.
ÇAL’I DÜNYAYA TANITTI Enerji deposu olarak bilinen üzüm pekmezi, Çal’ın sulanmayan bağlarından toplanan üzümlerden yapılır. Çal Garası üzümünün önce suyu sıkılır. Şıralar, yüksek odun ateşinde ortalama 8 saat kaynatılır. Yoğunluk derecesi 32 dereceyi bulduğu zaman ateşin üzerinden kazanlar alınır. Üzüm suyu, pekmez haline gelince soğukluk derecesi 35 olduğunda şişelenir. Çal Garası pekmezi, yüzde 100 organiktir. Raf ömrü ise çok uzundur.
Çal Garası Pekmezi, başta mide hastalıkları olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Astım ve bronşit tedavisinde kullanılır. Vücudun direncini arttırır. Başta sporcular için enerji deposu olduğu bilinmektedir. Bebeklerin ve çocukların tüketmesi durumunda zeka ve bedensel gelişimlerine yardımcı olur. Siparişleriniz,750cc,500cc,250cc cam şişeler de 48 saat içinde kargoya verilmektedir.
Çal’ın üretken kadınları, asırlardır dünyaca ünlü Çal üzümlerinden üzüm reçeli yapar. Günümüzde de Çal Kadın Kooperatifi üyesi kadınlar, ataları gibi tamamen geleneksel yöntemlerle üzüm reçelini yapmaktadır. Üzüm reçelinin insan sağlığına faydası olduğu gibi oldukça lezizdir. Kanseri önlediği iddia edilirken, mide ağrılarına iyi gelir. Gribal enfeksiyonlara karşı vücudu korur, vücuttaki kaşıntıları giderir.
Üzüm reçeli Çal Kadın Kooperatifi tarafından cam kavanozlar için 490g olarak satılır. Siparişleriniz 48 saat için de kargoya verilir.
Sağlığınızı “çal garası üzüm sirkesi” ile koruyun Çal garası üzüm sirkesi, çal bağlarından toplanan üzümlerden elde edilir. Önce üzümün şırası çıkartılır. Şıra ile üzüm posası meşe fıçılar içinde bir süre bekletilir. Posadan ayrıştırılan üzüm suyu fıçı içinde mayalanan sirke anası ile birlikte fermantasyondan geçirilir. Çal garası üzümlerinden elde edilen çal garası üzüm sirkesi, çal’ın maharetli kadın elleri tarafından hazırlanmıştır.
Üzüm sirkesinin sağlığa yararları çoktur. Su ile seyreltilerek kullanıldığında enfeksiyonları yok eder. Bazı kanser türleri tedavisinde kullanılır. Antitümör etkisi vardır. Yağ yakımını hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur. Üzüm sirkesi, saçlara sürüldüğünde saçı güçlendirir. Üzüm sirkesi siparişleriniz, 500cc’lik cam şişelerde 48 saat içinde kargoya verilmektedir.
Vişne hasat döneminde toplanan vişneler önce yıkanır. Ardından da güneşli ortamda kurutulur. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan işlemlerin ardından kuruyan vişneler komposta yapımında kullanılır, çerezlik olarak da tüketilir. Vişne kurusunun sağlığa yararı çoktur. Bağışıklık sistemini güçlendirir, yaşlanmayı geciktirir, A ve C vitamini zenginidir. Vişne kurusu 250 g’dır.
Çal Kadın Kooperatifi’nin üyesi üretici kadınlar yaban mersini özünü, hijyen ve doğal ortamda üretiyor. Soğuk sıkım yöntemiyle yaban mersininin meyvesinin suyunu kaynatan kadınlar, yaban mersini özü kıvamını bulunca soğutup şişeleme işlemini yapıyor. “Çal Garası” markasıyla Çallı kadınların piyasaya sürdüğü Yaban Mersini Özü’nün sağlığa yararları çoktur. C, B, E ve A vitamini zenginidir. Tüketildiği zaman vücuttaki enfeksiyonların temizlenmesine katkıda bulunur, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlığımız için uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilen bir besindir.