Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan Tarhana, Çal’ın üreten kadınları tarafından geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Buğday unundan hazırlanan tarhanaya yapım aşamasında domates, yoğurt, soğan, biber ilave edilir. 21 gün mayalanması için beklenir. Tarhana çorbası hem besleyici hem de şifalıdır.
Tarhana çorbasının sağlığa yararları saymakla bitmez. Doyurucudur, bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı ve gribi önler. Sindirim sistemine iyi geldiği bilinmektedir. Çal Kadın Kooperatifi tarafından özel ambalajlara konan tarhanalar 500 gram Kraft paketler için de satışa sunuluyor. Siparişleriniz, 48 saat için de kargoya veriliyor.
Çal’ın sulanmayan bağlarında yetiştirilen çekirdeksiz üzümler, tamamen geleneksel yöntemlerle yetiştirilmektedir ve kurutulma aşamasında da geleneksel yöntemler kullanılmaktadır. Her yıl Ağustos ve Eylül aylarında Çal bağlarından toplanan çekirdeksiz üzümler, güneş altına serilir ve kurutulur. Kuruma bittiğinde üzümler yıkanıp, çöplerinden ayıklanıyor.
Çekirdeksiz kuru üzümünde insan sağlığına yararı çoktur. Çal’ın üretken kadınları kuru çekirdeksiz üzümleri Kraft poşetlere koyup, sizlerin çerez sofralarına ulaşmasını sağlamaktadır. Çekirdeksiz kuru üzümlerimiz, 1 kğ ve 500 gram paketler de 48 saat için de kargoya verilir.
Çal bölgesinin bereketli topraklarında yetiştirilen Cennet Elması’nın hasadı Sonbahar döneminde yapılıyor. Toplanan cennet elmaları tek tek ipe dizildikten sonra doğal ortamda kurumaya bırakılıyor. Çal Garası markasının en değerli ürünlerinden olan Cennet Elması, sağlığa da oldukça yararlı. Soğuk algınlığı, gribal enfeksiyon, nezle ve astım gibi rahatsızlıklara karşı vücudu koruyor. Fosfor, potasyum, bakır ve mangan zengini olan Cennet Elması Kurusu, bağışıklık sistemini de koruyor. Uygun fiyatlarla Çal Kadın Kooperatifi tarafından satışı yapılmaktadır.
Kuruyemiş severler için sağlıklı bir seçenek sunan Çal Garası çiğ badem, ara öğünlerinde tüketebileceğiniz lezzetli bir atıştırma alternatifi. Tadıyla ve büyük taneleriyle öne çıkan Çal Garası çiğ bademi diri, taze tadını Çal topraklarında yetişmesinden alır.
GELENEKSEL YÖNTEMLE ÜRETİLEN ÇİLEK REÇELİ; KAN TEMİZLER
Çilek, Çal yöresinde yetiştirilen meyve türlerindendir. Çal’ın bereketli topraklarında yetiştirilen çilekler, yaz döneminde hasat edilir. Bekletilmeden odun ateşinde kaynatılır ve hijyenik ortamda Çallı kadınlar tarafından reçeli yapılır. Hiç bir katkı maddesi konmaz. Çilekler, reçel haline geldikten sonra soğutulur ve cam kavanozlara konulur. Çal’ın yetenekli kadınları tarafından yapılan çilek reçelinin insan sağlığına yararları çoktur. Bu reçelin en önemli özelliği kanserden vücudu korur. Kemikleri güçlendirir. Kan temizleyici özelliği vardır. Çilek reçelindeki zengin C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ürünümüz cam şişe içinde 450 gramdır. Siparişleriniz en geç 48 saat içinde kargoya verilir.
Dağ kekiği, Çal’ın dağlık ve kayalık bölgelerinde doğal ortamda yetişir. Hasat dönemi geldiğinde doğadan toplanan kekikler demet haline getirilip kurumaya bırakılır. Dağ kekiği de çay olarak tüketilmektedir. Sağlığa yararları çoktur.
Yüzde 100 organik olan dağ kekiği siparişleriniz, 48 saat için de kargoya verilmektedir
Çal topraklarında yetişen kekiklerden hiçbir katkı maddesi kullanılmadan kekik demeti hazırlanır. Tamamen organik olan kekikler tarladan toplandıktan sonra demet haline getirilip kurumaya bırakılır. Kuruyan kekik demetleri çay olarak kullanılır.
Kekiğin insan sağlığına yararları çoktur. Siparişleriniz poşet içinde teslim edilir. Siparişleriniz 48 saat için de kargoya verilir.
Çallı kadınlar kendi arazileri yetiştirdikleri domateslerden domates salçasını yaparlar. Domates salçası da bir çok ürünümüz gibi tamamen geleneksel ve doğal yöntemlerle yapılır. Ev yapımı doğal domates salçalarımız cam kavanoz için 1kğ olarak satılır. Domates salçası yüksek miktarda A ve C vitamini içerir. Sağlıklı yaşam için güçlü bir vitamin takviyesi olan domates salçası, beyaz kan hücresi üretir. Yemeklere lezzet katar.
Çallı kadınlar tarafından üretilen domates salçasına talep çok fazladır. Kooperatifimiz yüksek talebi karşılamak için yoğun çaba içindedir. Vereceğiniz siparişler 1kğ olarak 48 saat için de kargoya teslim edilir.
Bölgemizde yetişen domatesler, önce toplanır. Ardından yıkanır ve sıcak suya ıslanır. Soyulup doğranın domateslerin içine tuz ve biber takviyesi yapılır. Pişirilen domatesler sıcakken kavanoza konur. Böylece sos elde edilir.
Geleneksel yöntemlerle Çallı kadınlar tarafından üretilen domates soslarımız, cam kavanozlar için de satışa sunulur. Domates sosu 330 g’dır. Siparişleriniz 48 saat için de kargoya verilir.