Çal bahçelerinde yetiştirilen acurdan elde edilen acur turşusu cam kavanozlar için de satılır. Çallı kadınlar, arazilerinden topladıkları acurlardan elde ettikleri turşuyu, Çal Kadın Kooperatifi aracılığıyla pazarlamaktadır.
Acur turşusunun, diğer turşu türlerinde olduğu gibi iştah açıcı özelliği vardır. Özellikle kemikleri güçlendirir, kanın pıhtılaşmasını önler. Acur Turşusu 940g’dır. Siparişleriniz 48 saat için de kargoya teslim edilir.
Çal topraklarında yetiştirilen adaçayı tıbbi aromatik bitki sınıfındadır. Çallı kadınlar, hiçbir ilaç kalıntısı olmayan ada çayını mevsiminde toplar, demet haline getirdikten sonra kurumaya bırakır. Kuruyan adaçayı demeti, adaçayı olarak tüketime hazırdır. Mide ve sindirim sorunlarına iyi gelen adaçayının sağlığa yararları çoktur.
Andız ağacı, Çal’ın tepe bölgelerinde ve yamaçlarda yetişir. Andız ağacının kozalakları toplanır, içinden meyveler çıkartılır. 2 gün boyunca kurumaya bırakılır. Meyveler ezildikten sonra kazanlar içinde kaynamaya bırakılır. Kaynama işleminin ardından meyvenin posası çıkartılır ve suyu süzülür. Süzülen su bir kez daha kaynamaya bırakılır. Böylelikle pekmez elde edilir.
Her pekmez türü gibi andız pekmezinin de sağlığa yararı çoktur. Kan yapıcı ve kan temizleyici özelliği vardır. Kalbi korur. Andız pekmezi siparişleriniz 700 g’dır. Cam kavanozlar için de satışı yapılır. Siparişleriniz 48 saat içinde kargoya verilir.
Ayva marmelatı hazırlanmadan önce ayvalar iyice yakınır ve çekirdekleri temizlenir. Marmela da şeker ilavesi yoktur. Üzüm şırası ile tatlandırılmıştır. Tencerede kaynayan marmelat ılıdıktan sonra kuru cam kavanozlara konur. Çal Garası markasıyla piyasaya sürülen ayva marmelatı genellikle kahvaltıda tüketilir. İshal ve dizanteri tedavisine katkıda bulunur. Karaciğer tembelliğini giderir, kanı temizler. Mide ve bağırsakları güçlendiren bu seçkin ürünümüz, Çal Kadın Kooperatifi’nde siparişlerinizi beklemektedir
Denizli’nin Çal ilçesi ve bölgesi ülkemizin önemli ayva üretim merkezlerindendir. Üretimde söz sahibi olan Çal’ın üretken kadınları yaptıkları ayva reçelini Çal Garası markasıyla pazara sürdü. Kahvaltıda tüketilmesi önerilen ayva reçeli cildi gençleştirir. Saçlara uzatır, kalp ve damar sağlığını korur. Sindirimi kolaylaştıran ayva reçeli, vücudu da virüslere karşı korur. Soğuk algınlığı için antibiyotik görevi gören ayva reçeli siparişlerinizi bekliyoruz.
Çal bamyası lezzeti ile tanınır. Çallı kadınlar kendi arazilerinde yetiştirdikleri bamyalardan turşu elde ederler. C vitamini zenginidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudun direncini arttırır. Çallı kadınlar tarafından üretilen bamya turşuları cam kavanozlar için de 900g satılır. Siparişleriniz 48 saat için de kargoya verilir.
Alıç ağacı tamamen doğal ortamda, Çal’ın bereketli topraklarında yetişir. Gülgiller familyasında yer alan alıç ağacında yetişen meyveler sağlık açısından yararlıdır. Çal bölgesinde yamaç ve ormanlık alanlarda bulunan alıç ağacından elde edilen meyvelerin sirkesi geleneksel yöntemlerle elde edilir.
Alıç ağacının meyveleri Ekim-Kasım aylarında toplanır. Çal Kadın Kooperatifi üyeleri, geleneksel yöntemlerle evlerinde sirkeyi elde ederler. Sirke, 250 cc’lik cam şişeler içine konur ve satışa sunulur. Alıç sirkesinin insan sağlığına yararı çoktur. Siparişleriniz, 48 saat içinde kargoya verilir.
Çal’da yetiştirilen tatlı biberler öncelikle ipe dizilir ve doğal ortamda kurumaya bırakılır. Dolmalık olan biber kurularımız Çallı kadınlar tarafından üretilmektedir. Bir dizi ipte 40-45 arası biber bulunur.
Siparişleriniz 48 saat için de kargoya verilmektedir.
Çal’ın yüksek kesimlerinde yetişen bodur otu, mevsimi geldiğinde doğal ortamlarından kadınlar tarafından toplanır ve demet halinde bağlanıp kurumaya bırakılır. Yüzde 100 organik olan bodur otunun çayı insan sağlığına yararlıdır. Beyindeki ağır metalleri atar, vücuttaki bakır birikimleri yok eder. Kanı temizler, şeker hastalığı tedavisinde kullanılır.
Bulgur, Anadolu coğrafyasında genelinde olduğu gibi Çal ilçesinde de geleneksel yöntemlerle üretilen ve çok tüketilen gıda maddesidir. Üretici kadınlar, ev ekonomilerine katkı da bulunmak için evlerinde hazırladıkları bulgurları kooperafimize getirmektedir. Bulgur, kooperatifimiz de Kraft paketlere konuluyor. Son aşamada ise 1 kğ olarak satışa sunuluyor.
B12 dışında bütün B vitaminlerini içeren bulgur, lif bakımından oldukça zengindir. Çal Kadın Kooperatifi’ne siparişleriniz geldiği andan itibaren bulgurlarınız 48 saat içinde kargoya verilir.
Çal Garası cinsi siyah üzüm Çal topraklarında yetişir. Çal Garası üzümünün marka tescili kooperatifimize aittir. Çal’a özgü bir üzüm olduğu da yetkili mercilerce onaylanmış ve kabul görmüştür. Bağlar sulanmadığı için şeker ve aroması yüksek değerdedir. Sağlığa oldukça yararlı olan Çal Garası siyah üzümü, Ağustos ve Eylül aylarında bağlardan toplanır. Tamamen organik olan üzümler, geleneksel yöntemlerle güneş altında kurutulur. Kurutma işleminin ardından çöplerinden ayıklanır ve tüketime hazır hale gelir.
Çal Garası siyah kuru üzüm enerji deposudur. Özellikle çocukların tüketmesi tavsiye edilir. Çocukların zeka ve bedensel gelişimlerine katkı verir. Siparişleriniz, 1 kğ ve 500 gramlık Kraft paketler için de sizlere teslim edilir. Siparişleriniz 48 saat için de kargoya verilir.